}

Tuesday, November 24, 2009

FLOW UPLOAD VIDEO TO YOUTUBE


  1. Splitkan video kepada beberapa bahagian. Youtube hanya membenarkan 1 part lebih kurang 10Mb atau bersamaan dengan 10 minit. So bayangkan la kalau filem tu 2 jam? jenuh la jugak nak menunggu untuk di splitkan ke 11-14 bahagian.


  2. Proses ini memakan masa hampir 1-2jam


  3. Seterusnya upload kan video part by part , 1 part memakan masa 12minit-1jam depend kepada kelajuan internet dan kelajuan server youtube.


  4. Sebab itulah adakala lambat dan adakala cepat.


  5. HAHAHAH alagkah bagusnya ada gaji kan mengupload ni.heee


  6. Maka selesailah sudah dan tunggu untuk diproses oleh pihak youtube samada reject or accept di publickan.


  7. Biasanya filem hollywood memang payah nak lepas lah,negeri lin tu depend lah,kalau dapat amaran copyright terpaksalh delete gak


  8. Ok harap my follower faham la jerit perih nya seorang uploader. c u next time.da da

2 comments:

aemyLina™ said...

kalau nak split viseo 2 slalu nya guna software pe yg the best ek?

ammar said...

saya paham shajah..
tq atas jasa baik anda...
teruskan lagi...
kalau perlukan bantuan bg tau..
saya sedia membantu...